Valcanzjria

Valcanzjria is ontstaan ​​uit een mix van verschillende Chardonnay klonen, geteeld op de vlakte van Chiaramonte Gulfi en autochtone witte druiven variëteiten van Oost- Sicilië: de Caricanti en de Albanello. Valcanzjria deze mooie volle witte wijn is vernoemd naar Canzeria (Arabisch) en dit betekent.
 
Lichtgeel van kleur met een rijk bouquet, fruitig met ondertonen van rijpe appel en ananas.De smaak is, harmonieus, aangenaam zuurtje, met hint van amandel.
Dit is de klassieke witte wijn voor vis. De lichte aanraking van eiken maakt het ideaal met goed. gestructureerde platen, uitgebreide pasta of risotto gerechten of zelfs wit vlees en lekker midden- oude kazen.
 
Appelatie: Sicilia I.G.T. 
Wijnstreek: Val Canzeria , Chiaramonte Gulfi (Provinsie Ragusa, Sicilië) .
Druivenras: 50% Chardonnay - 45% Carricante - 5% Albanello
Terroire: de wijngaard is gelegen op 400 meter boven de zeespiegel op kalkhoudende grond, matige kleihoudend en aangeplant in 1999 met een plantdichtheid van 8.300 wijnstokken per hectare.
Vinificatie: druiven worden handmatig geoogst in de tweede helft van september, vergist tot witte wijn in roestvrij stalen vaten bij een gecontroleerde temperatuur. De wijn rijpt gedurende 8 maanden in roestvrij stalen tanks.
Jaar: 2012
Alcohol percentage: 13%
Serveer temperatuur: 12°/14°C
Inhoud: 750 ml


Blader ook door deze categorieën: Witte Wijnen, Biologische Wijnen, Witte Wijnen