Reseca

Reseca is een klassieke rode wijn van de Etna. De bijzondere vulkanische bodem en de plaatselijke klimaat, gekenmerkt door relevant dag - nachttemperatuur swing, verlenen aan deze cru de unieke en onmiskenbare smaak.
 
Robijnrode kleur, met intense diepe paarse reflecties.
Goede olfactorische complexiteit: rosemarijn, vuursteen met hints van amandelmelk en hazelnoot.  Het bouquet is intens met de typisch kenmerk van rood fruit en vanille.
Het smaak is fruitig, harmonieus, gestructureerde , lange afdronk; proef jonge maar zeer beslist. Afdronk, hartig en elegant.

Appelatie: Sicilia I.G.T.
Druivensoort: 100% Nerello Mascalese
Wijnstreek: de noordelijke helling van de Etna
Terroire: wijngaard  Vigna Poggio is een strook van ongeveer 2 hectaren in Monte La Guardia, een fractie van de gemeente van Randazzo gelegen op de noordelijke helling van de Etna op een hoogte van 850 meter boven zeespiegel. De wijngaarden zijn eeuw oud, met een dichtheid van ongeveer 10.000 wijnstokken per hectare, zijn geplant op lava terrassen in vulcanische landschap van de Etna.
Vinificatie: de druiven worden handmatig geoogst in de tweede helft van september. De druiven worden gevinifieerd in rood met een lange maceratie met de schillen.
Rijping: na de malolactische gisting , de wijn wordt overgegoten in kleine 225 liter vaten voor 18 maanden. Daarna flesrijping van enkele maanden.
Jaar: 2007
Alcoholgehalte: 14 %
Serveertemperatuur: 18 - 20°C
Inhoud: 750ml


Blader ook door deze categorieën: Rode Wijnen, Biologische Wijnen, Rode Wijnen