Rijke robijn rode kleur met paarse reflectie,deze volle wijn heeft toevoeging produceert hij indringend geuren met een wijd spectrum van fruit tot kruiden en hints van krenten , rijpe bramen tot vanille en gerookt hout.
Mond droog, warm en rond goede balansen met een lange nasmaak.
Gecombineerd met gestoofd vlees of kazen laat deze wijn zich van zijn beste kant zien.
Appelatie: Sicilia Syrah en Cabernet-sauvignon D.O.C
Druifsoort: 60% syrah - 40% cabernet sauvignon
Terroir: wijngaard 18 jaar oud op het zuid/westen met kleigrond gemengd met rode zand opbrengst beperkt tot 50 hl-ha oogst met de hand wordt de syrah in eind augustus begin september geoogst en de cabernet/sauvignon in de tweede week van september.
Alcohol percentage: 15%
Serveertemperatuur: 18° / 20°C
Vinificatie: om het beste resultaat te krijgen is een gisten op schillen van minimum 15 dagen, daarna een zo zacht mogelijke persing. Eerst rijping in stalen vaten voor 24 maanden daarna 9 maanden in Franse eikenhouten vaten
Inhoud: 750 ml