NeroJbleo

NeroJbleo is een warme, zonnig- rode wijn, met de opvallende kenmerken van een wijn die geproduceerd uit de bekendheid Nero'd'Avola, de Siciliaanse druivensoort die is gekweekt voor eeuwen op de berg Iblea in de provincie Ragusa.
 
Robijn rode kleur met diep paarse reflecties. Een intens, karakteristiek bouquet van rood fruit en een hint vanille. Met een elegante, harmonische lange afdronk.
 
Een vlotte en tegelijkertijd krachtige wijn die prachtig past bij wintergerechten zoals, peulvrucht, meergranen en plantaardige soepen. Een andere intrigerende mogelijkheid is die van het combineren met mediterrane gerechten die smaakvolle groenten, kruiden en kaas, zoals een oven gebakken pasta met aubergines, parmezaanse kaas, mozzerella, en aromatische kruiden, of ook de klassieke "Pasta alla Norma" (aubergine parmezaan).
 
Appellatie:  Sicilia I.G.T.
Wijnstreek: Vigna Campo ligt in de gemeente Chiaramonte Gulfi ( Ragusa )
Druivenras: 100% Nero d'Avola
Terroire: de wijngaarde is gelegen op klei met kalkmengsel, tegen de heuvel op het oost-westen op 420 meter boven zeespiegel. De aanplant van 8.900 wijnstokken per hectare met een opbrengst van 85Hl/Ha. 
Vinificatie: De druiven worden handmatig geoogst in tweede helft van oktober. Lange vergisting op schillen, na de malolatic vergisting wordt de wijn overgebracht in kleine eiken vaten van 225-500 liter. Hierin vind de vergrijzing plaats van minimaal 1 jaar. Daarna een voor elke maanden op fles.
Jaar: 2009
Alcohol percentage: 14%
Serveertemperatuur: 18°/20°C
Inhoud: 750ml


Blader ook door deze categorieën: Rode Wijnen, Biologische Wijnen, Rode Wijnen