NeroBaronj

Nerobaronj is een klassieke cru van de Nero d'Avola druif van Pachino en Noto in het zuidoosten van Sicilië.
 
Robijnrode kleur, met intense diepe paarse reflecties. Het bouquet is intens met de typisch kenmerk van rood fruit en vanille. 
Het smaak is fruitig, harmonieus, gestructureerde, lange afdronk.
 
Dit is een wijn met een levendige zuurgraad van Nero d'Avola. door deze eigenschappen is het perfect voor vettige vlees als zowel bij het delicate van mager vlees. Goede combinatie met verse tonijn gerechten (echte tonijn, rode en vezelig), varkensvlees, zelfs bij ingewikkelde gerechten. In de mediterrane recepten waarin tomaat en hete rode peper verwerkt zijn, deze verrijken en bevredigen de aromatische patrimonium van de wijn.
 
Appelatie: Sicilia I.G.T.
Wijnstreek: in de meest zuidelijke hoek van Sicilië in de Val di Noto (Siracusa).
Druivenras: 100% Nero d'Avola
Terroire: Wijngaard Vigna Baroni is een strook van 3 hectare langs de weg met dezelfde naam in Val di Noto. Op 50 meter boven zeespiegel, in de meest zuidelijke hoek van Sicilië in de Val di Noto (Siracusa). Het klimaat in dit gebied , verder naar het zuiden dan Tunis, is gematigd - warme Middellandse Zee.
De plantdichtheid is 7.000 wijnstokken per hectare geteeld advertentie Alberello. De meer dan 40 jaar oude wijnstokken geven niet meer dan 40 Hl/Ha.
Vinificatie: de druiven worden handmatig geoogst in de tweede helft van september. De druiven worden gevinifieerd in rood met een lange maceratie met de schillen.. Na de malolactische gisting , wordt de wijn overgegoten in kleine 225 liter eiken  vaten voor 18 maanden. Daarna flesrijping van enkele maanden.
Jaar: 2009
Alcohol percentage: 14,5 %
Serveertemperatuur: 18°/20° C
Inhoud: 750ml


Blader ook door deze categorieën: Rode Wijnen, Biologische Wijnen, Rode Wijnen