Carjcanti

Carjcanti is een mix van inheemse Carricante en Albanello, autochtone witte druiven deze worden al eeuwenlang geteeld op de berg Iblea in de provincie Ragusa.
 
Lichtgeel met licht groene reflecties van kleur. Een intens bouquet, fruitig met ondertonen van groene appels. De smaak is, strak,harmonieus, aangenaam zuurtje, met hint van anijs en amandel.
 
 De levendige zuurgraad en heersende gevoel van mediterrane kruiden suggereren serveren bij de meer "moeilijke" vissen, namelijk weekdieren en schaaldieren (oesters en kreeft). Het is ook intrigerend als begeleiding bij pasta en risotto gerechten bereid met jonge groente en geurige kruiden. Optimaal gegarneerd met verse kazen.
 
Appelatie: Sicilia I.G.T.
Wijnstreek: Val Canzeria, Chiaramonte Gulfi (Provinsie Ragusa, Sicilië)
Druivenras: 95% Carricante, 5% Albanello
Terroire: de wijngaard is gelegen op 400 meter boven de zeespiegel op kalkhoudende grond, matige kleihoudend en aangeplant in 1999 met een plantdichtheid van 9.000 wijnstokken per hectare.
Vinificatie: druiven worden handmatig geoogst in half september, vergist tot witte wijn in roestvrij stalen tanks van 225-500 liter, bij een gecontroleerde temperatuur.
De vergrijzing van ten minste één jaar, daarop volgend een flesrijping van enkele maanden.
Jaar: 2010
Alcohol percentage: 12,5%
Serveertemperatuur: 12°/14°C
Inhoud: 750 ml


Blader ook door deze categorieën: Witte Wijnen, Biologische Wijnen, Witte Wijnen